SPORT

Tenismanul Radu Albot a stabilit şi a repetat la Australian Open două performanţe

post-img

Tenismanul din Republica Moldova Radu Albot a părăsit ieri turneul din seria Grand Slam Australian Open, stabilind şi repetând două recorduri personale. Competiţia se desfăşoară la Melbourne.

El s-a calificat în premieră în turul doi la proba simplu. În prima rundă l-a învins pe americanul Michael Mmox, iar în următoarea i-a cedat spaniolului Fernando Verdasco.

La dublu mixt a evoluat împreună cu tunisianul Malek Jaziri, repetând performanţa din anul trecut prin promovarea în turul al treilea. După ce au învins perechile Ben McLachlan (jucător neozelandez naturalizat japonez) şi germanul Lennard Struff (6-2, 3-6, 7-6), duetul american Steve Johnson-Denis Kudla (1-6, 6-2, 6-4), ieri au cedat în faţa lui John Pers (Australia)-Henri Kontinen (Finlanda) în două seturi (6-7, 4-6).

”Radu mulţumeşte prin intermediul meu tuturor susţinătorilor săi din Republica Moldova. A promis că la ediţia viitoare se va strădui să aibă o evoluţie mai bună decât la actuala, deşi să stabileşti un record şi să-l egalezi pe altul este deja bine”, a declarat pentru Moldpres tatăl şi managerul jucătorului, Vladimir Albot.  

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova, atât de Asociaţia Presei Sportive din Moldova, cât şi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, şi în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câştigător la 14 turnee din seria Futures, individual, şi 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, şi 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia), scrie Moldpres.