SPORT

Tenismanul Radu Albot a încheiat sezonul sportiv 2018 în Top-100 ATP

post-img

Jucătorul din Republica Moldova Radu Albot a terminat sezonul sportiv 2018 pe locul 99 la individual şi pe poziţia a 66-a la proba dublu mixt.

„Actualmente el se află în SUA unde se pregăteşte de viitoarele turnee. Accentul la antrenamente este pus pe fortificarea condiţiei fizice, dar şi pe cizelarea unor elemente ale jocului”, a declarat pentru Moldpres tatăl şi managerul performerului, Vladimir Albot.

Radu Abot a fost inclus anul curent în Top-10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova, atât de Asociaţia Presei Sportive din R. Moldova, precum şi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Aceasta se datorează, în mare măsură, calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open şi în turul trei la Wimbledon. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câştigător la 14 turnee din seria Futures, individual, şi 12 la dublu; învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, şi 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015) în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).