SPORT

Sportul graţiei şi al frumuseţii se vede la TVR MOLDOVA. Începând cu 22 ianuarie, postul nostru de televiziune va transmite Campionatele Europene de patinaj artistic

După 6 ani, patinajul artistic se întoarce la Televiziunea Română. Începând cu 22 ianuarie, TVR MOLDOVA va transmite Campionatele Europene de la Graz, competiţie la care vor participa peste 120 de patinatori din 33 de ţări. România urma să fie reprezentată de Julia Sauter, care nu şi-a revenit însă complet după o accidentare.

Patinatoarea română de origine germană, Julia Sauter, nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă. Antrenorul patinatoarei, Marius Negrea, a declarat pentru TVR Moldova că a luat azi dimineaţă decizia de a nu intra în competiţie.

„ulia Sauter s-a accidentat acum maxim două săptămâni la glezna piciorului. Am făcut o săptămână de pauză şi am crezut că, după o săptămână de pauză, o să fie mai bine, dar tot are dureri şi nu poate să se încalţe cu gheata de la patine şi fiind doar 6, 7 zile până la începerea concursului feminin, care începe vinerea viitoare, pe 24, şi atunci am hotărât să nu concureze pentru că nu poate în această situaţie”, a spus Marius Negrea.

Patinatoarea Julia Sauter va rata ediţia din acest an, după ce la Campionatului European de anul trecut a reuşit cea mai bună performanţă a României în patinajul artistic. La Minsk, ea s-a clasat pe locul 14 şi a bătut performanţa Roxanei Luca, care la Europenele din 2005 a obţinut poziţia a 15-a. În pofida neparticipării Juliei Luca la actuala ediţie, antrenorul ei, Marius Negrea spune că întrecerea de la Graz, merită urmărită.

„Este un sport foarte frumos, în primul rând, foarte spectaculos, care cere o muncă foarte multă şi o stăpânire de sine exact atunci, în momentul concursului”, a declarat Marius Negrea. care a mai precizat că la acest campionat vom urmări patinatoare foarte tinere, o generaţie nouă de sportive multe, multe sub 20 sau chiar sub 18 ani voi spune.

„Pentru prima oară într-un campionat european vom vedea cu siguranţă multe sărituri cu patru rotaţii, care vor fi mai bune decât băieţii în proba masculină, care nu au bagajul lor tehnic la sărituri cu patru rotaţii”, a mai spus Marius Negrea.

Antrenorul Marius Negrea, se va alătura echipei TVR pentru a comenta evoluţia patinatorilor la Campionatul European din Austria, care va avea loc între 22 şi 26 ianuarie.