SPORT

Sportivul Dmitri Voloşin, cel care a alergat la un maraton din Rusia la -60°C, a primit Diploma de onoare a Guvernului

post-img

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Dmitri Voloşin, preşedintele organizaţiei sportive obşteşti „Sporter”, câştigătorul maratonului în condiţii extreme, desfăşurat la 14 ianuarie curent, în Yakutia, Federaţia Rusă.

În semn de recunoştinţă pentru performanţele sportivului, premierul i-a înmânat Diploma de onoare a Guvernului, subliniind că participarea acestuia la diverse competiţii aduce o plusvaloare imaginii ţării noastre pe arena internaţională. În acelaşi timp, Pavel Filip a apreciat implicarea lui Dmitri Voloşin în acţiunile de caritate şi organizarea ultimului maraton în scopul colectării de fonduri pentru reabilitarea unei fetiţe.

„În acest caz, orice ajutor este important. De aceea, ne vom alătura şi noi în oferirea suportului necesar”, a adăugat premierul.

Pe lângă domeniul sportului, Dmitri Voloşin s-a afirmat şi în sectorul tehnologiilor informaţionale. Acesta este fondatorul unei companii IT, care se numără printre primii rezidenţi ai Moldova IT Park. În context, premierul s-a interesat despre condiţiile de activitate în cadrul parcului, subliniind că Executivul va continua să depună eforturi pentru sporirea atractivităţii pieţii IT în Republica Moldova.

Dmitri Voloşin a apreciat îmbunătăţirea cadrului legal în sectorul IT, accentuând că în cadrul parcului pot fi valorificate numeroase oportunităţi. În prezent, compania testează agenda electronică pentru elevi, iar începând cu 1 septembrie curent, aceasta va putea fi implementată în toate instituţiile de învăţământ.

FOTO. VIDEO. Un sportiv din R. Moldova a alergat 50 km la maratonul de caritate din Oymyakon la temperatura de -60°C

Dmitri Voloşin a alergat o cursă caritabilă de 50 de kilometri, la -60 de grade Celsius, devenind primul sportiv care reuşeşte o asemenea performanţă. În timpul apropiat, acesta planifică organizarea unui maraton internaţional, care va reuni sute de amatori ai sportului extrem.