SPORT

Sportivul Alin Bagrin a ocupat locul 7 la Mondialele de judo

post-img

Judocanul moldovean Alin Bagrin (categoria supergrea) s-a clasat pe locul şapte la Campionatul Mondial de cadeţi, care s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan).

”Este o problemă permanentă la această categorie de greutate în judo - lipsa partenerilor de antrenamente. Nu ai practic cu cine te pregăti pentru marile turnee. Acest fapt şi-a lăsat amprenta asupra evoluţiei lui Alin Bagrin la Mondiale”, a declarat astăzi pentru agenţie antrenorul sportivului Igor Neagu, transmite Moldpres.

Prestaţia lui Alin Bagrin a fost cea mai bună printre membrii lotului naţional. Oxana Diacenco (categoria supergrea) a suferit eşec în faza inaugurală a turneului, iar Dan Stratilă (73 kg) a repurtat o victorie şi a suferit o înfrângere.

La categoria lui Alin Bagrin au mai concurat încă 25 de participanţi.

”Aşteptăm o evoluţie mai bună la viitoarea ediţie a Mondialelor”, astfel a apreciat evoluţia sportivilor moldoveni Eugen Matveiciuc, care a obţinut cea mai bună performanţă în istoria judoului moldovenesc la nivel de cadeţi. El este campion mondial la categoria mijlocie în 2017. Performanţa a fost stabilită în premieră la Santiago (Chile).