SPORT

Sportivii şi-au reluat antrenamentele

După aproape trei luni de pauză, mai mulţi sportivi din Republica Moldova şi-au reluat antrenamentele în aer liber. Este vorba despre atleţii legitimaţi de federaţiile de fotbal, badmintorn, caiac-canoe, haltere, sporturi nautice şi tenis. Sportivii spun că au aşteptat cu nerăbdare această zi.

După ce s-au antrenat aproape toată primăvara acasă, în autoizolare, canotorii au revenit pe apă.

Pe lacul de la Valea Morilor i-am surprins şi pe campionii mondiali la tineret Oleg Nuţă şi Ilie Sprâncean. Deşi au reluat antrenamentele încă în luna aprilie, fiind membri ai lotului naţional, sportivii spun că încă nu sunt pregătiţi sută la sută.

„Antrenamentele decurg foarte bine. În formă nu ne-am revenit, cred că mai avem nevoie practic de o lună – o lună jumătate şi vom reveni la forma care am fost”, a spus OLEG NUŢĂ, canotor.

„Ca şi pe fiecare sportiv, foarte mult ne-a afectat pandemia, din cauză că eram nevoiţi să ne pregătim în condiţii de casă, în izolare. Când am revenit pe apă ne-a fost mult mai uşor”, a precizat ILIE SPRÂNCEAN, canotor.

Preşedintele Federaţiei de Caiac-Canoe spune că atât sportivii cât şi antrenorii au aşteptat cu nerăbdare relaxarea restricţiilor impuse de pandemie.

„Clar că este important pentru fiecare probă de sport, dar pentru caiac-canoe cu mult mai mult, fiindcă noi suntem o probă care o facem pe apă şi dacă nu nu urcăm în bărci, rezultate puţine o să avem”, a spus IACOB BUHNĂ, preşedinte al Federaţiei de Caiac-Canoe.

Şi pentru tenismeni, astăzi a fost prima zi de antrenamente. Cea mai bună jucătoare din Republica Moldova, Anastasia Vdovenco, spune că trebuie să muncească din greu pentru a-şi recăpăta forma de odinioară.

„Nu m-am antrenat 3-4 luni şi mi-a fost greu să revin, după ce m-am odihnit o perioadă. Mi-am dorit foarte mult să joc şi sunt bucuroasă că mă aflu din nou pe terenul de tenis”, a menţionat ANASTASIA VDOVENCO, jucătoare de tenis.

„Mi-a fost dor foarte mult, deoarece din cauza carantinei nu am jucat tenis mult timp. Eu azi prima zi mă antrenez aici şi mă simt foarte bine”, a declarat ILIIE CAZAC, tenismen.

„E clar că este o dorinţă şi chiar o grijă pentru sportivii de performanţă. Virusul este virus dar ei trebuie să concureze”, a menţionat NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic.

Decizia de reluare a antrenamentelor în aer liber a fost luată de  Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate publică şi se referă doar la sportivii legitimaţi la Federaţiile de specialitate.