SPORT

Sportivii legitimaţi la Federaţia de Atletism din Republica Moldova şi-au reluat, oficial, antrenamentele în aer liber

De ieri, sportivii legitimaţi la Federaţia de Atletism din Republica Moldova şi-au reluat, oficial, antrenamentele în aer liber. Decizia a fost luată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică.

Pe Nicolae Pavlenco l-am suprins astăzi antrenându-se pe stadionul Dinamo din Chişinău. Sportivul spune că s-a bucurat enorm când a călcat din nou pe pista de atletism, după aproape trei luni. 

NICOLAE PAVELNCO, atlet: "Am aşteptat foarte mult aceste zile, deoarece la stadion aici avem alte condiţii, antrenamentul mai normal merge. MUSCA În parcuri, noi mai mult facem când trebuia să ne pregătim de campionatul Republicii la cros, dar la stadion venim pentru campionatul Republicii de vară, pentru că se face pe stadion, distanţe cu traseu plat, trei mii cu obstacole, trei mii plat".

Sportivul spune că s-a antrenat şi în perioada pandemiei. La început alerga pe stradă, apoi şi în parc. 

NICOLAE PAVELNCO, atlet: "Pe perioada pandemiei făceam în parc, cu antrenorul, ne străduiam să nu cădem pe mâna poliţiei şi ne străduiam antrenamentele să le facem mai bine". 

SVETLANA SVECLA, antrenor de atletism: "Noi nu ne-am gândit şi nu ne-am aşteptat că această pandemie va dura atât de mult. Ministerul a luat o decizie corectă, dar pe care prea mult am aşteptat-o. În sfârşit, ne permitem să ne antrenăm în locurile special amenajate, noi ne pregătim la stadionul Dinamo de două ori pe săptămână". 

Atleţii se pot antrena doar pe terenurile sportive acreditate de Ministerul Educaţiei şi atât ei, cât şi administratorii acestora trebuie să respecte măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19. 

ION BUCUR, director, Clubul Sportiv Central "Dinamo": "Având cu sine buletinul de identitate şi evident certifcatul care confirmă că este mebrul al federaţiei respective. Până la 7 persoane au dreptul să se ocupe". 

La începutul acestei săptămâni şi-au reluat antrenamentele şi sportivii legitimaţi de federaţiile de fotbal, badmintorn, caiac-canoe, haltere, sporturi nautice şi tenis. Halterofilii basarabeni se antrenează în prezent la o tabără de odihnă din localitatea Molovata Nouă, în stânga Nistrului. 

MARIN ROBU, vicecampion mondial la haltere, tineret: "S-a făcut posibil reluarea pregătirii echipei, începând cu data de 2 iunie pentru campionatele de lcaificare la Jocurile Olimpice din capitala Japoniei. Antrenamentele decurg foarte bine şi datorită cantomentul sperăm să avem o evoluţie cât mai bună la campionatele care vor urma începând cu această toamnă".
 
Republica Moldova are, deocamdată, şapte sportivi calificaţi la Olimpiada de la Tokyo, dintre care patru sunt membri ai Federaţiei de Atletism.