SPORT

Sportivii care au luat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret vor primi câte 120 000 de lei

post-img

Sportivii moldoveni care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice de Tineret din acest an, de la Buenos Aires, Argentina – vor primi premii băneşti majorate, comparativ cu sumele oferite în ediţiile anterioare.

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o hotărâre de guvern în acest sens, pentru a spori atractivitatea practicării sportului de performanţă şi a motiva participanţii să obţină rezultate deosebite, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a executivului, cuantumurile aprobate ale premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 constituie: pentru medalia de aur -120 000 lei; medalia de argint - 90 mii de lei; medalia de bronz - 70 mii de lei; locul patru - 50 mii de lei; locul cinci - 38 mii de lei şi locul şase - 28 mii de lei. În premieră, şi sportivii care vor lua locurile şapte şi opt vor fi premiaţi cu câte 21 mii de lei şi, respectiv, 16 mii de lei. De asemenea, premiile băneşti vor fi majorate şi pentru antrenori, medici şi masorii sportivilor.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018, de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfăşurat în perioada 6-18 octombrie, au participat circa 4 mii de tineri sportivi din întreaga lume. Ţara noastră a fost reprezentată de 17 sportivi, 2 dintre care au câştigat medalii de aur, iar alţi 5 sportivi s-au clasat pe locurile 4, 5 şi 6. Republica Moldova s-a plasat pe locul 38 din cele 206 state participante.

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret se va desfăşura în perioada mai-iunie 2022.