SPORT

Sportivii basarabeni au cucerit patru medalii de aur la turnee din Serbia şi Ucraina

Rezultate remarcabile pentru boxul din Republica Moldova. Sportivii basarabeni au cucerit patru medalii de aur la competiţii internaţionale. Dumitru Galagoţ, Victor Carapcevschi şi Alexei Zavatin au devenit câştigători ai memorialului "Branko Pesic" de la Belgrad, in Serbia, iar Dorin Bucşa a cucerit medalia de aur la turneul de la Herson, Ucraina. 

Sportivii din Grimancăuţi au avut o prestaţie frumoasă la turneul din Serbia. Alexei Zavatin a obţinut victorii spectaculoase în categoria +91 kg. În semifinale a trecut, prin knockout, de turcul de origine cubaneză Alain Iyordan iar în finală l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Vladan Babic.

La 64 kg, Dumitru Galagoţ a câştigat în finala în faţa rusului Gusein Magomedov, iar la 75 kg Victor Carapcevschi l-a învins pe turcul Birol Aygin.

La turneul din Belgrad au concurat pugilişti din 22 de ţări.

În acelaşi timp, Dorin Bucşa a fost neînvins la turneul international de la Herson. Pugilistul din Hînceşti a repurtat trei victorii la categoria de greutate 60 kg, iar în finală l-a învins pe ucraineanul Olexandr Zheleznyak.

La turneul din Ucraina, au participat sportivi din zece ţări.