SPORT

Sportivii basarabeni au avut o evoluţie modestă în cea de-a treia zi de concurs la Jocurile Olimpice

Sportivii basarabeni au avut o evoluţie modestă în cea de-a treia zi de concurs la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Judocanul Denis Vieru a câştigat o singură luptă şi a pierdut-o pe următoarea în faza şaisprezecimilor de finală. Nici înotătorii Alexei Sancov şi Tatiana Salcuţan nu au reuşit să atingă rezultatul dorit şi au fost eliminaţi în optimi. Şi Anna Dulce a ratat calificarea în finala probei de tir, pistol aer comprimat.

Judocanul Denis Vieru a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice, în categoria de greutate de până la 66 de kilograme.  El l-a învins prin ippon pe Sardor Nurillaev din Uzbekistan. În şaisprezecimile de finală ale competiţiei, Vieru a pierdut în prelungiri, în faţa brazilianului Daniel Cargnin. Mâine, la Tokyo va evolua şi judocanul basarabean Victor Sterpu. El va lupta împotriva lui Magdiel Estrada din Cuba, în categoria de până la 73 de kilograme.

Astăzi, a fost eliminată din concurs şi Anna Dulce. Sportiva de 15 ani nu a reuşit să acceadă în finala probei de 10 metri pistol aer comprimat clasându-se pe locul 48.

ANNA DULCE, proba de tir, team Republica Moldova: „Sunt cam tristă pentru că nu am reuşit să ajung în finală, dar nu regret absolut nimic. Nu am tras cel ami bine, dar se mai întâmplă. Am avut doar două săptămâni la dispoziţie să mă antrenez. A trebuit să fac zilnic antrenamente, câte o dată şi câte două ori pe zi până a veni aici.”

Competiţia a fost câştigată de rusoaica Vitalina Batsarashkina, care a acumulat 240 de puncte şi a stabilit un nou record olimpic în această probă.

În concursul de nataţie, Alexei Sancov nu a reuşit calificarea în semifinalele probei de 200 metri stil liber, fiind cronometrat cu timpul de un minut 47 de secunde şi 46 de sutimi. El va concura şi mâine pe aceeaşi distanţă în proba de stil liber.
Înotătoarea Tatiana Salcuţan s-a impus în grupa B a calificărilor, dar nu a reuşit acceadă în semifinalele probei de 100 metri spate. Marea provocare pentru Tatiana va fi concursul din 29 iulie la proba ei favorită de 200 de metri spate, probă la care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de Tineret.