SPORT

Sportivi din toată lumea sunt aşteptaţi la Maratonul Internaţional Chişinău

post-img

Sportivi amatori şi profesionişti deopotrivă din ţările vecine şi din toată lumea sunt aşteptaţi să participe cea de-a treia ediţie a Maratonului Internaţional Chişinău, care va avea loc pe 1 octombrie.

În acest an, la cursele standard de 42 km, 21 km, 10 km şi 1,5 km, a fost adăugată o nouă distanţă, cea de 5 km. Totodată, toţi doritorii pot parcurge traseul Fun Run (1,5 km), care este gratuit. Harta traseului celei de-a treia ediţii a Maratonului Internaţional Chişinău o puteţi vedea aici.

La prima ediţie Chişinău International Marathon, din anul 2015, au participat 10 000 de persoane, iar cel de-al doilea maraton, care s-a desfăşurat pe 17 aprilie 2016, a adunat peste 15 000 de persoane din 50 de ţări.

Asociaţia sportivă internaţională non-profit AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), care cuprinde mai mult de 400 de maratoane şi curse din 121 de ţări ale lumii, a publicat calendarul evenimentelor atletice pentru anul 2017, unde a fost inclus şi Maratonul Internaţional Chişinău. În anul 2016, Chişinăul a fost vizitat de către reprezentantul AIMS, care a efectuat măsurarea traseului maratonului Chişinău conform standardelor internaţionale.

Pentru a participa la Chişinău International Marathon 2017 este necesar să vă înregistraţi aici. 
 
Organizaţia social-sportivă Sporter promovează sportul amator şi profesionist, precum şi modul sănătos de viaţă în Republica Moldova, organizând evenimente sportive de amploare.