Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după o revenire de senzaţie în meciul cu Kaja Juvan
Sursa foto:Sport.ro Vizualizari:

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după o revenire de senzaţie în meciul cu Kaja Juvan

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (29 ani, 84 WTA) s-a calificat luni în turul doi la Roland Garros, după o victorie obţinută greu în faţa slovenei Kaja Juvan, cu 5-7, 6-4, 7-5.

Sorana Cîrstea  s-a impus după două ore şi 24 de minute, în faţa unei adversare venite din postura de ''lucky loser'', după retragerea cehoaicei Petra Kvitova, a şasea favorită.

Kaja Juvan (18 ani, 131 WTA) a câştigat primul ghem al meciului, contra serviciului, dar Cîrstea a revenit şi a preluat controlul, mergând cu serviciul până la 5-5, când slovena a reuşit un break, iar apoi a câştigat primul set cu 7-5.

Kaja Juvan a continuat să joace mai bine şi profite de greşelile comise în serie de Cîrstea şi în setul secund, în care a avut 3-1 şi 4-2. Cîrstea a reuşit să revină şi a restabilit egalitatea la seturi, după patru ghemuri consecutive câştigate (6-4).

În decisiv, Cîrstea a avut mai multe mingi de 3-0, dar le-a ratat. Juvan a ajuns să conducă  cu 4-2 şi 5-3, dar românca a rezistat, a rămas în meci şi a reuşit să se impună cu 7-5.

În acest meci, Sorana Cîrstea a comis 4 duble greşeli, faţă de 7 Juvan. Procentajele la servicii au fost aproximativ egale, Juvan a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-28), dar şi mai multe erori neprovocate (39-29).

Sorana Cîrstea, semifinalistă săptămână trecută la Nurnberg, şi-a asigurat un cec de 87.000 de euro şi 70 de puncte WTA. În turul doi o va  înfrunta pe învingătoarea dintre Aliona Bolsova (Spania, 21 ani, 137 WTA) şi Vera Zvonareva (Rusia, 34 ani, 78 WTA).

Similare
RECOMANDĂRI