SPORT

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea al turneului de Grand Şlem US Open

post-img

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea al Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, dotat cu premii totale în valoare de 53 milioane dolari, învingând-o în trei seturi, 6-3, 3-6, 7-5, pe americanca Alison Riske, într-o partidă disputată marţi noapte.

Cîrstea (28 ani, locul 51 WTA) şi-a asigurat un cec în valoare de 93.000 dolari şi 70 de puncte WTA, iar în următorul meci o va înfrunta pe rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 22, care a dispus cu 6-2, 7-6 (8/6) de elveţianca Patty Schnyder.

Şarapova şi Cîrstea s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, în 2012 la Beijing, victoria revenind atunci rusoaicei, în două seturi (6-2, 6-2).

În schimb, Monica Niculescu s-a oprit în primul tur al Openului Statelor Unite, fiind învinsă în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-4, de israelianca Julia Glushko. Reprezentanta ţării noastre a primit un cec de 54.000 dolari şi 10 puncte WTA pentru participarea la acest turneu.

Tot marţi, la US Open urma să evolueze şi Mihaela Buzărnescu, împotriva cehoaicei Marketa Vondrousova, însă românca s-a retras în ultimul moment din competiţie, fiind înlocuită cu germanca Mona Barthel, jucătoare eliminată în calificări. Buzărnescu a precizat că nu este încă refăcută complet după accidentarea la glezna stângă suferită în timpul turneului de la Montreal.