SPORT

Simona Halep, victorie cu emoţii la Praga, în primul meci oficial disputat în ultimele cinci luni

post-img

Jucătoarea de tenis Simona Halep (28 de ani, 2 WTA), cap de serie numărul 1, s-a impus în primul tur al turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, învingând-o pe slovena Polona Hercog (29 de ani, locul 45 WTA), scor 6-1, 1-6, 7-6. Meciul a durat două ore şi jumătate. Simona o învinsese pe Hercog tot în trei seturi, în meciurile precedente, ambele desfăşurate în 2019, la Miami şi Eastbourne, potrivit stiriletvr.ro.

Simona Halep a câştigat fără probleme primul set, cu 6-1, în 34 de minute. În prima manşă, adversara sa nu şi-a făcut deloc serviciul, singurul game câştigat fiind un break la scorul de 2-0 pentru româncă.

Setul doi a început cu două break-uri, după care slovena şi-a făcut serviciul pentru prima dată în meci şi tot pentru prima dată a preluat conducerea cu 2-1. Simona face apoi un game de serviciu mai slab şi Herzog reuşeşte din nou break-ul, apoi îşi face serviciul şi se distanţează la 4-1. Slovena joacă tot mai bine şi reuşeşte un alt break, într-un game cu mai multe egalităţi. Serveşte apoi pentru set, pe care şi-l adjudecă în oglindă, 6-1, trimiţând meciul în decisiv.

Românca a început cu dreptul setul trei, şi-a câştigat game-ul pe serviciu, întrerupând seria câştigătoare a adversarei. Slovena îşi face apoi serviciul, deşi Simona a avut mai multe mingi de break. Campioana de la Wimbledon şi-a făcut apoi serviciul, nu fără dificultate, pentru a prelua conducerea, 2-1. Halep reuşeşte apoi să facă break în decisiv şi se distanţează la 3-1.

Pierde însă avantajul şi Polona reuşeşte să egaleze la 3. Simona îşi face apoi serviciul şi preia din nou conducerea, 4-3, după care reuşeşte un nou break, 5-3. Halep a servit pentru meci, însă slovena a făcut break şi s-a apropiat la 5-4.

Hercog a egalat la 5, ducând meciul în prelungiri. Simona şi-a făcut serviciul, iar Slovena a reuşit să trimită meciul în tiebreak, după ce românca a ratat nu mai puţin de  şase mingi de meci.

Simona Halep s-a impus în tiebreak la 3, adjudecându-şi astfel primul meci disputat după o pauză de 5 luni.

În acest meci, Simona Halep a reuşit un as şi a comis 8 duble greşeli, faţă de 1-4 adversara sa, a reuşit 29 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis şi 39 de greşeli neforţate (29/42 Hercog).

Simona Halep va juca în optimi contra cehoaicei Barbora Krejcikova (24 ani, 118 WTA), care a dispus cu 6-4, 6-3, marţi, de o altă jucătoare din România, Patricia Ţig (26 ani, 86 WTA), într-o oră şi 47 de minute.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.150 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a fost finala câştigată la Dubai pe 22 februarie, 3-6, 6-3, 7-6 (5) cu kazaha Elena Rîbakina.

Monica Niculescu şi Raluca Olaru, favoritele numărul patru la dublu, s-au calificat în sferturile de finală, după 1-6, 6-3, 12-10 cu perechea Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Elixane Lechemia (Franţa).

Niculescu şi Olaru şi-au asigurat un cec de 1.980 dolari şi 60 puncte WTA la dublu, iar în faza următoare vor înfrunta câştigătoarele din meciul Ana Bogdan/Patricia Ţig şi Lidia Morozova (Belarus)/Iana Sizikova (Rusia).