SPORT

Simona Halep spune că nu are de gând să-şi ia un nou antrenor în următoarele 3-4 luni

post-img

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a declarat "încrezătoare" înaintea debutului în noul sezon din circuitul WTA, cu ocazia turneului de la Syndey, după hernia de disc cu care s-a confruntat la în ultima parte a anului trecut.

"A fost foarte înfricoşător, pentru că astfel de probleme la spate sunt mereu periculoase. Însă am urmat un tratament acasă, m-am odihnit timp de aproape şase săptămâni fără să nimic altceva decât exerciţii pentru spate", a precizat Halep, care nu a mai disputat niciun meci oficial de la abandonul său în turneul de la Beijing, pe 30 septembrie.

"Nu am avut probleme în timpul antrenamentelor mele din intersezon, aşa că sunt încrezătoare. Însă trebuie să văd cum va fi într-un meci oficial. Mă simt relaxată, odihnită, iar spatele meu este într-o stare bună", a adăugat liderul ierarhiei WTA, duminică, în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc la Sydney.

Simona Halep (27 ani), care a câştigat în 2018 primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, a anunţat că nu caută deocamdată un înlocuitor pentru antrenorul său Darren Cahill, care a pus capăt colaborării cu jucătoarea română la finalul sezonului trecut, invocând probleme familiale.

„În următoarele trei, patru luni nu vreau să îmi iau antrenor, nu mă gândesc la asta. O să încerc să mă adaptez, să văd cum merge singură.”

"Va fi greu. A fost deja, în intersezon, fără antrenor, fără Darren. Însă el a decis asta şi îl înţeleg în totalitate, deoarece familia se află întotdeauna pe primul plan", a explicat reprezentanta ţării noastre, finalistă în urmă cu un an la Openul Australiei.

Jucătoarea română de tenis va debuta săptămâna viitoare în noul sezon într-un meci contra învingătoarei dintre letona Jelena Ostapenko şi australianca Ashleigh Barty, în optimile de finală ale turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 823.000 de dolari, potrivit site-ului WTA.