SPORT

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu se vor înfrunta în turul doi la Wimbledon. Este prima întâlnire dintre cele două sportive

Simona Halep, 27 de ani, 7 WTA, s-a calificat în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut în două seturi, 6-4, 7-5, de jucătoarea din Belarus Aliaksandra Sasnovich, 25 de ani, locul 36 WTA. În turul secund va întâlni o altă româncă, pe Mihaela Buzărnescu, care a trecut tot în două seturi, 6-4, 6-4, de americanca Jessica Pegula.

Simona Halep s-a calificat în turul secund la Wimbledon, după ce a suferit o accidentare în primul set şi după o revenire senzaţională în setul doi. Românca a trecut de jucătoarea din Belarus într-o oră şi 41 de minute.

„Am avut emoţii, pentru că şi la US Open am jucat primul meci pe noua arenă, Louis Armstrong. Când am văzut că şi aici voi juca pe o arenă nou, am fost puţin îngrijorată. Dar am încetat să mă mai gândesc şi m-am bucurat de teren, care este frumos”, a explicat sportiva, după meci. Simona a jucat pe noul teren 1 de la Wimbledon, cu acoperiş retractabil.

Românca a controlat primul set, în care a condus cu 2-0, 3-1, 4-2 şi 5-3, dar a şi suferit o accidentare la un picior. A primit îngrijiri medicale şi a reuşit să câştige setul cu 6-4.

„Cred că am o întindere la muşchiul din spatele genunchiului şi la tendonul lui Ahile. Sper că nu e nimic grav şi că mă voi recupera până la meciul următor”, a spus sportiva, după meci.

În setul doi,  primele două ghemuri au fost break-uri.  Sasnovici s-a desprins la 5-2, moment în care Simona Halep  a început să reducă numărul greşelilor neforţate şi să joace mai bine, reuşind o revenire remarcabilă. Şi-a adjudecat  5 game-uri la rând pentru a se califica în turul doi, unde o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu.

Va fi primul meci la nivel WTA al celor două românce, care s-au mai întâlnit o singură dată, în 2008, la un turneu ITF, când s-a impus Simona Halep cu 6-3, 6-0