SPORT

Simona Halep se întoarce acasă. La ora 20.00 va prezenta fanilor pe Arena Naţională trofeul cucerit

Simona Halep se întoarce astăzi în România după triumful de la Roland Garros. Vine acasă cu trofeul la care visează din copilarie. Numărul 1 mondial şi-a adăugat în palmares primul titlu de Mare Şlem din carieră. La ora 16:00, când va ateriza la Otopeni, TVR va avea o ediţie specială dedicată Simonei Halep.

La Arena Naţională, de la ora 20.00, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, va avea loc o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep va prezenta românilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen. Intrarea va fi liberă.

Simona Halep a izbutit, după a patra finală jucătă, să câştige primul Grand Slam al carierei. În urma acestui succes, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Campioana de la Roland Garros, Simona Halep, a început săptămâna cu numărul 32 pe locul I WTA, cu 7.970 de puncte, în clasamentul dat publicităţii luni. Ea are un avans de 1.226 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, clasată pe locul 2. Finalista Roland Garros, americanca Sloane Stephens, a urcat de pe locul 10 pe locul 4, cel mai bun din carieră, cu 5.463 de puncte. Fosta campioană, letona Jelena Ostapenko, a ieşit din Top 10, după ce a fost eliminată în turul I la ediţia recent încheiată.