SPORT

Simona Halep: Să nu particip la Jocurile Olimpice este extrem de greu de acceptat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică

post-img

Simona Halep a anunţat pe reţelele sociale că este extrem de greu de acceptat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai ales după ce a ratat Roland Garros şi Wimbledon din cauza accidentării, dar spune că este hotărâtă să se întoarcă mai puternică. Sportiva confirmă astfel anunţul făcut luni seara la TVR de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

"Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, gamba mea are nevoie de mai mult timp pentru recuperare şi am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea de a rata Open-ul Francez şi Wimbldeon, să nu particip la Olimpiadă este incredibil de greu de digerat, dar sunt hotărâtă să mă întorc mai puternică. Îi voi urmări şi îi voi susţine de acasă pe atleţii români" - a scris Simona Halep pe reţelele sociale.

Mesajul este însoţit de o fotografie de la unul dintre meciurile de Fed Cup ale României.

Simona Halep anunţase încă de anul trecut că una dintre priorităţile ei în 2021 este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, unde a pierdut în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio.

Fostul lider mondial nu a mai jucat un turneu oficial din mai, când a abandonat în turul doi la Roma, unde era campioană en titre, în meciul contra nemţoaicei Angelique Kerber, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30. Campioana noastră nu a mai putut continua din cauza durerilor survenite brusc.  Investigaţiile ulterioare au arătat că are ruptură musculară la gamba stângă.

(w460) Simona Hal

Românca a ratat toate turneele care au avut loc ulterior, inclusiv turneul ei favorit, Roland Garros, unde a triumfat în 2018, dar şi turneul de la Wimbledon care a început azi şi unde era campioană en titre. Simona a anunţat săptămâna trecută că se retrage anul acesta de la Wimbledon deoarece nu s-a recuperat după ruptura musculară suferită la gambă.

În 2019, Simona Halep câştiga trofeul de la Wimbledon, într-o finală memorabilă cu Serena Williams. Românca a declarat despre acel meci că este cel mai bun pe care l-a jucat vreodată. În 2020 turneul de Mare Şlem de la Londra nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice de la Tokyo încep pe 23 iulie, iar  Televiziunea naţională va transmite în direct 220 de ore  din competiţii,  în special de la cele unde sunt calificaţi sportivii români.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.