SPORT

Simona Halep s-a retras din turneul WTA de la Doha după ce s-a calificat în semifinalele competiţiei

Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a calificat vineri în semifinalele turneului de la Doha, Qatar, după ce a învins-o pe tânăra jucătoare americană Catherine Bellis cu 6-0, 6-4. Halep urma să joace astăzi, de la ora 16.00, cu Garbiñe Muguruza. Ea s-a retras însă din competiţie. A făcut anunţul la conferinţa de presă.

Potrivit primelor informaţii, jucătoarea a suferit o tendinită. Acest lucru înseamnă că Simona Halep nu va participa nici la turneul din Dubai, de săptămâna viitoare, pentru care primise un wildcard.

"Sunt surprinsă că am putut juca 3 meciuri şi că le-am câştigat. Am simţit durerea în fiecare zi şi nu a fost uşor să mă descurc. Nu am avut destul timp să mă recuperez înaintea acestui turneu, dar azi a fost prea mult şi am decis să mă opresc'', a declarat Halep. 

"Cu siguranţă până la Indian Wells nu voi mai juca. Voi decide chiar înainte de turneu dacă voi putea să joc'', a subliniat Halep. "Pentru moment nu pot spune mai multe. Voi vedea de la o zi la alta şi sper să mă pot recupera până la Indian Wells", a mai spus românca. 

În urma retragerii Simonei, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, numărul 4 mondial, s-a calificat fără joc în finala de duminică. 

La Doha, Halep (campioană în 2014 în Qatar) le-a învins pe Ekaterina Makarova (6-3, 6-0), Anastasija Sevastova (6-4, 6-3) şi Catherine Bellis (6-0, 6-4). Ea a câştigat un cec de 147.750 dolari şi 350 de puncte WTA.