SPORT

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros, după ce a învins-o pe slovaca Jana Cepelova în două seturi

post-img

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat în turul secund la Roland Garros, după ce a trecut cu scorul de 6-2, 6-3 de slovaca Jana Cepelova, 89 WTA.

Simona Halep a învins-o pe Jana Cepelova în minimum de seturi, 6-2, 6-3 şi în 67 de minute de joc.

Debutul Simonei la Roland Garros a fost mult aşteptat, după ce sportiva, considerată de majoritatea specialiştilor principala favorită la titlu după performanţele pe zgură din acest sezon şi forma arătată în ultimele meciuri, s-a accidentat la gleznă în finala de la Roma.

Cepelova (24 ani, 88 WTA) o învinsese pe Simona în 2015, în primul tur la Wimbledon, cu 5-7, 6-4, 6-3, în timp ce Simona Halep  a câştigat primul duel, în 2014, la US Open, cu 6-2, 6-1, în turul secund.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA. Următoarea ei adversară, în turul 2, va fi jucătoarea germană de pe locul 103 WTA, Tatjana Maria (29 de ani), cu care Simona a mai avut un singur meci în carieră, la juniori.

Simona este a doua româncă ajunsă în turul 2 la Roland Garros, după ce ieri, Sorana Cîrstea, nr. 64 WTA, a învins-o pe chinezoaica Shuan Peng cu 6-3, 6-1, în 59 minute de joc.

Românca a fost finalistă în 2014 la Roland Garros, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Luni a fost însă o zi neagră pentru românce la Roland Garros: Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig au fost eliminate fără să câştige vreun set.