SPORT

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Australian Open, după un meci greu cu Kaia Kanepi: 6-7, 6-4, 6-2. Prima victorie a româncei după accidentare

post-img

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Grand Şlam al anului, la Melbourne, după ce a învins-o pe estoniana Kaia Kanepi (nr. 70 WTA) în trei seturi, cu 6-7 (2), 6-4, 6-2

Victoria de astăzi este prima din ultimele cinci luni ale liderului mondial, care a fost accidentat timp de câteva luni. Ultima oară, Simona Halep a învins-o pe Arina Sabalenka, în semifinala de la Cincinnati, în 19 august anul trecut.

Adversara Simonei de astăzi, Kaia Kanepi, estonianca de 33 de ani, a eliminat-o pe Simona în primul tur la US Open, anul trecut, cu 6-2, 6-4.

La Melbourne, Kanepi a început în forţă şi a condus în general schimburile, revenind după ce şi-a pierdut serviciul în debutul primului set (1-2). Halep a fost într-o cursă de urmărire în restul setului, a salvat două mingi de set şi l-a trimis în tiebreak, unde Kanepi a reuşit să se impună cu 7-2. 

Simona Halep a început cu dreptul actul secund, dar apoi şi-a pierdut serviciul (1-2), reuşind un contra-break imediat (2-2). Halep a luptat în continuare, iar la 5-4 în favoarea sa, pe serviciul adversarei, a reuşit să fructifice a patra minge de set de care a beneficiat şi să egaleze situaţia. 

În decisiv, numărul erorilor comise de Kanepi a fost tot mai mare, iar Simona a rupt echilibrul la 2-2, reuşind patru ghemuri la rând şi obţinând o victorie meritată. 

Fiecare jucătoare a reuşit cât 4 aşi, dar Kanepi a făcut 5 duble greşeli. Raportul mingilor de break a fost mai bun pentru baltică, 2 transformate din 4, în timp ce românca a avut 5/12 (42%). Kanepi a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-25), dar şi mai multe greşeli neforţate (62-19). 

Halep şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA), victorioasă în prima rundă contra rusoaicei Veronika Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 7-5. Va fi pentru prima oară când Halep şi Kenin sunt adversare.

Halep se află pe aceeaşi parte de tablou cu Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina. Pe partea inferioară de tablou se află Sloane Stephens, Angelique Kerber, Petra Kvitova şi Caroline Wozniacki.

Simona Halep, finalistă anul trecut la Australian Open, a pierdut primul său meci din 2019, cu 4-6, 4-6 în faţa australiencei Ashleigh Barty, miercuri, la Sydney, în timp ce Kanepi nu a mai jucat de la US Open.