SPORT

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Stuttgart. Liderul mondial a acuzat dureri musculare

Simona Halep s-a calificat cu emotii in sferturi la turneul WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 816.000 dolari, după ce a învins-o pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 4-6, 6-2, 6-3. Liderul mondial a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Rybarikova. Halep a acuzat dureri musculare pe finalul primului set din cauza suprafeţei de joc, una extrem de rapidă.

În sferturi, Simona o va înfrunta vineri pe câştigătoarea partidei dintre Coco Vandeweghe şi Laura Siegemund. 

Numărul 1  mondial a disputat miercuri seară primul meci din turneul Premier de la Stuttgart, contra slovacei de 29 de ani Magdalena Rybarikova, locul 18 WTA.

Într-un prim set foarte echilibrat, început cu două breakuri succesive, Rybarikova a obţinut încă unul în game-ul al şaptelea şi s-a impus cu 6-4 în 38 de minute.

În ciuda unor probleme la spate, Halep a crescut ritmul în setul al doilea, pe care l-a câştigat cu 6 - 2 şi s-a intrat în decisiv.

În faţa unei adversare tenace, Simona a trebuit să se întrebuinţeze serios, dar a câştigat în cele din urmă cu 4-6, 6-2, 6-3, în aproape două ore de joc, şi s-a calificat în sferturile de finală.