SPORT

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o pe chinezoaica Qiang Wang

post-img

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după ce a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qiang Wang, numărul 55 mondial, cu 7-5, 6-1.

Liderul mondial s-a impus după o oră şi 15 minute în faţa chinezoaicei de pe locul 55 WTA. A fost prima întâlnire dintre cele două sportive.

Chinezoaica i-a pus probleme liderului mondial doar în primul set, când românca a greşit destul de mult şi a fost condusă cu 1-0 şi 2-1, dar a reuşit un prim break în ghemul cinci, preluând conducerea (3-2). Au urmat alte trei break-uri, după care Wang şi-a făcut serviciul şi a trecut în avantaj, 5-4, moment în care jucătoarea noastră a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill. După on-court couching, Simona nu a mai pierdut niciun game şi şi-a adjudecat primul set cu 7-5, după 45 de minute de joc.

În setul doi, principala favorită s-a impus clar cu 6-1. Wang a avut câteva lovituri frumoase, însă nu a reuşit să treacă de jocul excelent al Simonei Halep.

Jucătoarea noastră şi-a asigurat un cec de 167.195 dolari şi 215 puncte WTA. 

Românca a reuşit în acest meci 16 lovituri direct câştigătoare şi a făcut 27 de greşeli neforţate.

Simona a declarat la finalul partidei că se aştepta să nu fie un meci uşor pentru că s-a antrenat acum câteva zile cu Wang, iar chinezoaica a învins-o la antrenament.

În turul următor, Halep o întâlneşte pe croata Petra Martić, 27 de ani, numărul 51 WTA, care a trecut în optimi de cehoaica Markéta Vondroušová.

Scorul confruntărilor dintre cele două jucătoare este de 1-1:  croata a câştigat în 2011 în optimi la Copenhaga, cu 6-3, 5-7, 7-5, iar Halep s-a impus cu 6-4, 6-2 în 2015 în primul tur la Guangzhou. Martic a mai obţinut o victorie la junioare, în 2007, în optimi la Roland Garros, scor 2-6, 6-4, 6-0.

Martic le-a învins până acum la Indian Wells pe Tatiana Maria, Barbara Strycova şi Jelena Ostapenko, în timp ce Simona Halep a trecut de Kristýna Plíšková şi de Caroline Dolehide.