Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Beijing
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Beijing

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat astăzi în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Daria Kasatkina.

Simona Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute şi şi-a luat revanşa după ce a pierdut cu acelaşi scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan, informează Agerpres.

Kasatkina a luat primul ghem din actul secund, dar Halep a restabilit egalitatea şi apoi a făcut un prim break. Românca s-a desprins la 4-1, iar la acest scor a avut un moment de cumpănă, fiind nevoită să salveze trei mingi de break, pentru ca apoi să facă totuşi 5-1, încheind cu un break la zero (6-1).

Deşi a avut procentaj redus la primul serviciu în teren (55%), Halep a fost mai bună pe ambele sale servicii faţă de rusoaică (62%-40% la primul, 54%-22% la al doilea). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare (19-6) şi mai puţine erori neforţate (21-33), Kasatkina făcând şi 6 duble greşeli (Simona doar una).

Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Kasatkina, pe care a mai învins-o în 2016 la Miami în turul secund, cu 6-3, 7-5, şi anul acesta în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-0, 7-5.

Simona Halep, la cea mai bună performanţă a sa la Beijing, şi-a asigurat un cec de 310.455 dolari şi 390 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko.

Similare