SPORT

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon pentru a doua oară în carieră. "Cred că joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă"

post-img

Jucătoarea de tenis Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat în semifinale la Wimbledon, pentru a doua oară în carieră, după ce a trecut în două seturi, 7-6, 6-1, de chinezoaica Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA).

Simona Halep s-a impus într-o oră şi 27 de minute în faţa unei jucătoare care a început foarte bine partida. Zhang a  câştigat primul game al meciului, apoi a făcut imediat break. L-a confirmat cu un game pe propriul serviciu câştigat la zero. Simona şi-a făcut apoi serviciul, câştigând primul ei game în meci, dar chinezoaica s-a distanţat la 4-1.

(w500) Simona Hal

Simona şi-a făcut serviciul pentru 4-2, după care a reuşit breakul, iar apoi a egalat la 4. Shuai Zhang şi-a făcut serviciul, iar Simona, obligată să servească pentru a rămâne în set, a reuşit să egaleze la 5.

(w500) Shuai Zha

Zhang şi-a făcut apoi serviciul la zero, iar Simona a fost obligată să servească din nou pentru a rămâne în set. A reuşit egalarea, iar apoi a câştigat tiebreakul cu 7-4, pentru a-şi adjudeca primul set în 58 de minute de joc.

În setul doi, cele două sportive şi-au făcut pe rând serviciul. Apoi Simona a câştigat la zero pe propriul serviciul, după care a reuşit break-ul pentru pentru 3-1 .  Chinezoaica nu a reuşit să mai câştige vreun, iar Simona a câştigat setul şi meciul pentru a se califica în semifinale la Wimbledon, pentru a doua oară în carieră.

(w500) Simona Hal

"Am luptat din greu în primul set, când am fost condusă cu 4-1. Ştiam că va lovi puternic toate mingile. Am mai jucat cu ea şi au fost meciuri foarte grele. Azi am ştiut că trebuie să fiu puternică, să joc cât de agresiv pot şi mi-a ieşit de minune. Am multă energie, mă simt bine, am încredere pe teren. Cred că joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă. Încerc să mă bucur de fiecare moment şi să fiu cea mai bună versiune a mea ori de câte ori joc.", a declarat Simona Halep la interviul de după meci.