SPORT

Simona Halep s-a calificat în optimi la Indian Wells, unde o întâlneşte pe Marketa Vondrousova

Calificare muncită în optimi pentru Simona Halep la Indian Wells. Numărul doi mondial a trecut în doua seturi, 7-6,7-5 de Kateryna Kozlova. În optimi, Halep va avea în faţă tot o adversară pe care nu a mai întâlnit-o până acum, Marketa Vondrousova.

Halep a început cu un break primul duel împotriva Katerynei Kozlova, dar sportiva din Ucraina nu a renunţat şi şi-a recuperat break-ul pentru 2-2.

Românca a câştigat din nou pe serviciul adversarei, s-a distanţat la 5-3 şi a irosit prima minge de set. Kozlova a egalat la cinci şi a trimis primul set în tie-break, adjudecat fără probleme de numărul 2 mondial cu 7-3.

Actul secund a fost la fel de disputat. În primele patru game-uri, nicio jucătoare nu a putut să câştige pe propriul serviciu. Halep s-a desprins la 5-2, dar replica numărului 114 mondial nu a întârziat şi Kozlova a egalat la cinci, la fel ca în primul set.

În final, românca a închis partida în stil de mare campioană, cu un break la zero, şi a câştigat setul cu 7-5.

„Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut. Este o atmosferă frumoasă şi datorită vouă am putut lupta şi câştiga acest meci. Vă mulţumesc foarte mult!”, a declarat Simona Halep la interviul de pe teren.

În optimi la Indian Wells, Halep o va întâlni pe Marketa Vondrousova.

Româncele se descurcă bine la Indian Wells şi în proba de dublu. În turul secund, Raluca Olaru alături de Darija Jurak a trecut de perechea Flipkens /Larsson. Primul set a fost echilibrat şi s-a decis la tie-break, adjudecat de perechea româno-croată cu 7-5.

În actul secund, Olaru şi Jurak s-au distanţat la 4-2, şi au fructificat prima minge de meci pentru a închide al doilea set cu 6-3.