SPORT

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma

post-img

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat duminică în finala turneului de două milioane de dolari de la Roma, după ce a eliminat-o în semifinale pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza.

Simona Halep (2 WTA) a învins-o greu pe Garbine Muguruza (17 WTA) în semifinale la Roma, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, într-un meci în care sportiva spaniolă a luptat până în ultima secundă, constănţeanca demonstrându-şi într-un final superioritatea fizică şi mentală, potrivit rfi.ro.

Simona Halep şi Garbine Muguruza s-au mai întâlnit de şase ori până la meciul de duminică, scorul general fiind acum 4-3 pentru sportiva spaniolă.

Garbine Muguruza este ultima jucătoare care o învinsese pe Halep anul acesta, la Melbourne. De atunci, românca a câştigat 12 partide la rând şi s-a impus în turneul de la Praga.

Garbine Muguruza a eliminat-o în sferturi la Roma pe Victoria Azarenka, în timp ce Simona Halep a beneficiat de abandonul unei adversare din Kazakhstan, pe care o conducea cu 6-2, 2-0.

La turneul de astăzi a fost permis şi accesul publicului. Puţinii spectatori care au asistat la meciul Simonei Halep au fost aşezaţi de organizatori pe scaune marcate special, cu buline albe, pentru a respecta distanţarea fizică impusă de măsurile de protecţie, pe fondul pandemiei Covid-19.