SPORT

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Dubai, după ce a învins-o cu 6-2, 6-0 pe americanca Jennifer Brady

post-img

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în a 37-a finală a carierei, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady cu un categoric 6-2, 6-0, în semifinalele turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari.

Simona Halep, favorită 1 la Dubai, a trecut într-o oră de americanca de pe locul 52 WTA, pe care o eliminase şi în ianuarie la Australian Open. Meciul s-a disputat într-o atmosferă de Fed Cup, Simona fiind încurajată de numeroşi suporteri prezenţi în tribune la toate meciurile ei de la Dubai.
 

Românca a început în forţă meciul, reuşind un break la primul serviciu al jucătoarei americane. La scorul de 3-1 la game-uri, Halep a reuşit o altă minge de break. Simona şi-a adjudecat primul set după doar 36 de minute, cu 6-2.

Halep a avut procentaje net superioare la ambele servicii, 76%-46% la primul şi 58%-38% la al doilea. A salvat ambele mingi de break pe care  le-a avut americanca. Halep a avut 16 mingi direct câştigătoare, faţă de 7 Brady, dar a comis şi  mai multe erori neforţate, 14-8.

"A fost un meci frumos, cred că am făcut cel mai bun joc de când am venit aici şi îmi place să joc în Dubai, îmi dă încredere ca să revin mereu să dau ce am mai bun. Îmi place şi publicul, sunt oameni speciali aici şi spectatori speciali. Vă mulţumesc tuturor. Am luptat pentru fiecare minge, am crezut că am o şansă de a câştiga fiecare meci. Muncesc din greu şi asta fac mereu. În fiecare zi mi-am crescut nivelul şi mă bucur că pot juca din nou finala”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Românca o întâlneşte în premieră, în finala de sâmbătă,  pe jucătoarea kazahă Elena Rybakina, cea care a învins-o în semifinală pe Petra Martic. Pentru Rybakina este a patra finală din cinci turnee jucate în 2020. Kazaha s-a impus la Hobart şi a disputat alte două finale, la Shenzen şi la Sankt Petersburg, săptămâna trecută.

Rybakina este  campioană la Bucureşti în 2019, când a câştigat primul turneu WTA din carieră, într-o finală disputată cu Patricia Ţig.