SPORT

Simona Halep revine pe locul 1 WTA după înfrângerea Carolinei Wozniacki

post-img

Caroline Wozniacki şi-a încheiat aventura la Doha. Daneza de pe locul 1 WTA a fost eliminată în semifinalele competiţiei de Petra Kvitova. Sportiva din Cehia s-a impus cu 3-6, 7-6, 7-5 şi s-a calificat în finală. Simona Halep primeşte astfel o veste bună. Ea va redeveni numărul unu mondial, după turneul de la Dubai, adică pe 26 februarie, scrie digisport.ro.

Pentru a se întâmpla acest lucru, românca de 26 de ani avea nevoie ca daneza să nu câştige turneul de la Doha. Astfel, ţinând cont că niciuna dintre cele două sportive nu va participa la competiţia de la Dubai, Halep va redeveni cea mai bună jucătoare a lumii.

În acest moment, Wozniacki are 8010 puncte, în timp ce Simona doar 7965. Totuşi, după turneul de la Dubai, Halep va avea acelaşi număr de puncte, ţinân cont că nu a fost prezentă anul trecut, în timp ce Caro va rămâne cu 7.425, pentru că pierde cele 585 de puncte primite anul trecut pentru finala disputată.

Simona a deţinut această poziţie la Beijing. Atunci, ea a învins-o pe Jelena Ostapenko şi a intrat în istoria tenisului românesc şi mondial. După 16 săptămâni, ea a cedat locul 1 WTA în favoarea lui Wozniacki, după un meci dramatic.

"Caro" s-a impus în finala de la Australian Open, 7-6, 3-6, 6-4, şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei. În cazul în care Simona câştiga la Melbourne, ea şi-ar fi păstrat fotoliul de lider.

Constănţeanca este a 25-a jucătoare care devine locul 1 WTA, în istoria de 44 de ani a clasamentul mondial feminin.

Halep a devenit la Beijing prima româncă lider mondial în tenis şi al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.