SPORT

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA, dar coboară un loc în ierarhia pentru Turneul Campioanelor

post-img

Simona Halep se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, după turneul Rogers Cup de la Toronto. Sportiva, care conducea în ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, a coborât pe poziţia a doua şi în acest clasament, pe locul 1 urcând câştigătoarea Rogers Cup de anul acesta, Elina Svitolina.

Simona Halep are 6150 de puncte şi se clasează pe locul 2, la  780 de puncte de liderul Karolina Pliskova (Cehia). Sportiva este la 420 de puncte înaintea germancei Angelique Kerber, a treia clasată.

Ucraineanca Elina Svitolina, câştigătoarea titlului la Toronto şi cea care a eliminat-o pe Simona în semifinale, a urcat pe locul patru, fiind la doar 80 de puncte de Kerber.

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 54, Irina Begu a urcat o poziţie şi se află pe 58, Monica Niculescu a coborât două locuri şi este acum pe 59. Mihaela Buzărnescu ocupă cel mai bun loc din carieră, 132.

La dublu, Niculescu staţionează pe locul 10, Raluca Olaru a coborât o treaptă şi se află pe 38, iar Irina Begu a pierdut trei poziţii, fiind pe 53.

În clasamentul WTA Race la simplu, Halep a fost detronată de Elina Svitolina, care are un avans de doar 40 de puncte. A treia este Garbine Muguruza (Spania).