SPORT

Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova în semifinalele turneului WTA de la Miami

post-img

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul 7 WTA, în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida/SUA), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, după ce aceasta a trecut, miercuri, în sferturi, de compatrioata sa Marketa Vondrousova, cu 6-3,6-4.

Pliskova (27 ani) a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a obţine victoria în faţa tinerei sale adversare (19 ani, 59 WTA), pe care a înfruntat-o în premieră.

Karolina Pliskova a avut un început excelent de meci, în care a condus cu 3-0, iar apoi a reuşit să îşi conserve acesta avantaj până la finalul setului. În actul secund, Vondrousova a avut un start foarte bun, conducând cu 3-0, dar a pierdut cinci ghemuri la rând, iar în cele din urmă Pliskova s-a impus cu 6-4.

Halep (27 ani, 3 WTA) are 7-2 în meciurile directe cu Pliskova, ultimul meci încheindu-se cu victoria româncei în Fed Cup, luna trecută, la Ostrava, cu 6-4, 5-7, 6-4.

Pliskova a dezvăluit că ea şi Halep s-au antrenat împreună la Miami înaintea turneului, iar cehoaica a câştigat cu 6-0.

Halep va redeveni lider mondial dacă se va califica în finala turneului din Florida. Pliskova poate ajunge numărul doi în lume dacă va cuceri titlul la Miami.