SPORT

Simona Halep o întâlneşte pe Ajla Tomljanovic în primul tur la Roland Garros

post-img

La Paris au avut loc joi seara tragerile la sorţi pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros, atât la feminin, cât şi la masculin. Al doilea turneu de Grand Slam al anului are anul acesta premii totale de 42.661.000 de euro, cu 3,4 milioane de euro mai mult decât anul trecut.

Potrivit tragerii la sorţi, Simona Halep o întâlneşte în primul tur pe australianca de pe locul 47 WTA Ajla Tomljanovic, Mihaela Buzărnescu pe rusoaica  Ekaterina Alexandrova, locul 60 WTA, în timp ce Sorana Cîrstea va avea meci greu cu cehoaica Petra Kvitova, locul 6 WTA.

Irina Begu, şi ea prezentă pe tabloul principal la Roland Garros, o întâlneşte în primul tur pe chinezoaica Zhu Lin (108 WTA).

Marius Copil îl va întâlni în primul tur pe francezul Benoit Paire, locul 51 ATP.

Prezentă la ceremonia tragerii la sorţi, campioana en titre de la Roland Garros, Simona Halep, s-a arătat emoţionată să fie prezentă din nou la Paris şi a declarat că speră să câştige câteva meciuri.

(w500) Simona Hal

Deţinătoarea din acest moment a locul 1 WTA, japoneza Naomi Osaka, o întâlneşte în primul tur pe Anna Karolina Schmeidlova, în timp ce în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Jelena Ostapenko şi Victoria Azarenka.

Campionul en-titre de la băieţi, spaniolul Rafael Nadal, prezent şi el la ceremonia tragerii la sorţi, întâlneşte în primul tur un jucător venit din calificări.

(w500) Rafael Nad

Alte meciuri la masculin, în primul tur: Roger Federer vs Lorenzo Sonego,  Novak Djokovic vs Hubert Hurkacz,  Dominic Thiem vs Tommy Paul, Nick Kyrgios vs Cam Norrie,  Grigor Dimitrov vs Janko Tipsaveric, Mischa Zverev vs Richard Gasquet.