SPORT

Simona Halep, înaintea finalei de la Roland Garros cu Sloane Stephens: O să fie un meci greu, e normal, pentru că e o finală de Grand Slam

Simona Halep a învăţat de la belgianca Kim Clijsters cum să cucerească un „Mare Şlem" după trei finale ratate. „Românca va câştiga următoarele trei Grand Slam-uri ale anului" anticipează Mats Wilander.

„O să o printez şi o să o pun în ramă!" a promis Halep când a aflat că a avut un rever mai rapid decât al lui Nadal, Simona neascunzând că, un asemenea procentaj obţinut în penultimul act cu Muguruza, poate fi decisiv şi în finala cu Stephens:  "Sunt destul de asemănătoare. Au un joc în forţă, amândouă. Am jucat de mai multe ori. O să fie un meci greu, e normal să fie aşa, pentru că e o finală de Grand Slam, deci nu poate fi uşor."

Sloane Stephens: "Ca să te califici în orice finală trebuie să joci într-un fel anume ca să ajungi acolo aşa cum şi adversara ta a făcut acelaşi lucru. Trebuie să intri pe teren, să încerci să dai ce ai mai bun, iar eu sper să fac un meci mare ca să sper la victorie".

"Simona nu poate uita durerea înfrângerii din finala cu Ostapenko decât dacă ia trofeul la Roland Garros", spune Darren Cahill care va avea o nouă „noapte albă" ca sa analizeze, pe calculator, jocul, necunoscut pe zgură, al lui Stephens.

"Nu ştiu dacă voi schimba ceva. Probabil nimic, pentru că îmi voi păstra rutina. Am mai multă experienţă acum, mă simt calmă. Simt că trebuie să mă bucur de ziua de ieri, de victorie, pentru că a fost un meci grozav", a declarat Simona la conferinţa de presă.