SPORT

Simona Halep, în optimi la Wimbledon, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka în două seturi. "Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu pe iarbă"

post-img

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA), s-a calificat în optimi la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 6-1, pe o altă fostă lideră WTA, Victoria Azarenka, din Belarus (29 de ani, locul 40 WTA).

Românca şi-a adjudecat victoria într-o oră şi şase minute. Simona a câştigat primul set cu 6-3, după ce a fost condusă cu break. În setul doi, Simona nu i-a mai lăsat nicio şansă sportivei din Belarus, care a câştigat un singur game.

Românca a câştigat cu 6-1 şi s-a calificat în turul 4, unde o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Polona Herzog şi revelaţia turneului, adolescenta de 15 ani Cori Gauff, din Statele Unite. Gauff a venit din calificări, unde a primit un wild card, şi a eliminat-o din turneu pe Venus Williams.

În acest meci, Simona Halep a reuşit un as, Azarenka trei, însă românca nu a avut nicio dublă greşeală, faţă de 3 ale sportivei din Belarus. Simona a reuşit 13 lovituri direct câştigătoare, iar Azarenka 14, ea făcând şi foarte multe greşeli neforţate, 33, faţă de doar 9 ale Simonei. Românca a avut un procentaj mic pe primul serviciu, 59 la sută, în timp ce Azarenka a avut 66 la sută. Simona a câştigat în total 61 de puncte, faţă de doar 40 ale Victoriei Azarenka.

"Nu a fost aşa uşor precum o arată scorul, dar m-am simţit grozav pe teren şi cred că am jucat cel mai bun tenis al meu pe iarbă. Este o adversară foarte dificilă şi e întotdeauna greu să joci cu ea. Am dat totul, am fost pozitivă şi încrezătoare", a declarat Simona, la interviul de după meci.

Am câştigat încredere zi de zi, meci după meci. În turul întâi nu a fost uşor, acum mă simt mai bine decât la meciurile precedente, a explicat sportiva, care a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare meciul următor, când speră să joace chiar mai bine.