SPORT

Simona Halep, favorita numărul 1 la primul turneu WTA de după pandemie. Alte trei românce vor juca în calificări

post-img

Românca Simona Halep este principala favorită la Palermo, acolo unde va avea loc primul turneu WTA de după pandemie. Alte trei românce vor juca în calificările competiţiei italiene.

Pe lângă Simona Halep (locul 2 WTA), mai evoluează în calificări şi româncele Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) şi Patricia Ţig (85 WTA).

De asemena, rezerve pentru calificări mai sunt Irina Bara şi Jacqueline Cristian.

„Suntem foarte fericiţi că vom putea organiza primul turneu din circuitul feminin după pauza forţată, dar în acelaşi timp înţelegem că avem o responsabilitate uriaşă. Trebuie să demonstrăm lumii că se poate juca tenis, însă numai dacă respectăm toate măsurile de protecţie sanitară. Oamenii din Italia o iubesc pe Simona Halep. Clipul video cu anunţul ei a avut un succes uriaş în social media. Este o persoană foarte amabilă, o poţi compara cu fata din vecini, iar lucrul ăsta o face şi mai plăcută", a declarat directorul turneului, Oliviero Palma, pentru Digi Sport.

WTA Palermo, primul turneu programat în circuitul feminin după pauza forţată de pandemie, se va disputa, pe zgură, în perioada 3-9 august.