SPORT

Simona Halep este oficial noul număr 1 mondial. Cum arată clasamentul WTA

post-img

WTA a actualizat clasamentele, iar Simona Halep este pe locul I, poziţie pe care o ocupă în premieră. Sportiva noastră conduce şi în clasamentul pentru Turneul Campioanelor.

Simona Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis. Ea îl urmează pe Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

Simona este a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975. Românca are acum 6.175 de puncte şi a depăşit-o pe spaniola Garbine Muguruza, care are 6.135 de puncte.

Karolina Pliskova din Cehia a întrecut-o pe ucraineanca Elina Svitolina şi a urcat pe locul 3, Jelena Ostapenko a urcat de pe locul 8 pe locul 7, rusoaica Svetlana Kuzneţova de pe 9 pe 8, iar jucătoarea franceză Caroline Garcia, care a câştigat finala China Open, după ce a învins-o pe Halep, a acces în premieră în Top 10 WTA, pe locul 9, de pe locul 15. În clasament a coborât britanica Johanna Konta, de pe locul 7 pe locul 10.