SPORT

Simona Halep este din nou numărul 1 mondial. Alte cinci românce sunt în top 100

post-img

Simona Halep a revenit de azi pe primul loc în clasamentul WTA, la o distanţă confortabilă de locul 2, deţinut de Caroline Wozniacki.

Românca s-a întors în fruntea ierarhiei mondiale la tenis feminin după o lună de la pierderea primei poziţii în favoarea danezei Caroline Wozniacki, cea care o detronase în urma victoriei din finala de la Australian Open.

Simona Halep are în acest moment 7.965 de puncte, cu 440 mai multe decât ocupanta locului 2, Caroline Wozniacki, care are 7.525. Cele două au făcut schimb de locuri în clasament după ce Wozniacki a pierdut semifinala de la Doha, învinsă de Petra Kvitova şi apoi a lipsit de la turneul din Dubai, motiv pentru care a pierdut 480 de puncte, câştigate anul trecut când a jucat finala. În schimb, Simona nu a avut de apărat niciun punct la turneul din Emirate, pentru că anul trecut nu a participat, din cauza unei accidentări.
 

Pe locul 3 se află spaniola Garbine Muguruza, cu 6.175, eliminată în semifinalele turenului de la Dubai de mai tânăra rusoaică Daria Kasatkina.

În top 100 WTA se află alte cinci românce: Sorana Cîrstea - 35, Irina Begu - 36, Mihaela Buzărnescu - 38, cel mai bun loc al carierei, Monica Niculescu - 72 şi Ana Bogdan - 86.

Simona Halep a devenit în premieră lider mondial în octombrie 2017, când a învins-o în semifinale la Beijing, China, pe letona Jelena Ostapenko. Românca a ocupat neîntrerupt prima poziţie în clasamentul WTA timp de 16 săptămâni, până după turneul de la Australian Open, când pierderea finalei a coborât-o pe poziţia secundă. Simona începe azi a 17-a săptămână în fruntea ierarhiei mondiale.

În această perioadă, Halep se recuperează după accidentarea la picior care a forţat-o să se retragă în semifinalele turneului de la Doha şi să renunţe la participarea la turneul de la Dubai.

Săptămâna trecută, Andrei Pavel, al doilea antrenor al Simonei după Darren Cahill,  a confirmat participarea sportivei la turneul de la Indian Wells, care se desfăşoară în perioada 7-18 martie.

Simona a început anul în forţă - a câştigat turneul de la Shenzen atât la simplu, cât şi la dublu, alături de Irina Begu, a jucat finala la Australian Open, a treia de Grand Slam din carieră şi a ajuns în semifinale la Doha, unde s-a retras din cauza accidentării.