Simona Halep este a doua cea mai bună jucătoare de tenis din lume în ultimul deceniu. Românca este depăşită doar de Serena Williams
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep este a doua cea mai bună jucătoare de tenis din lume în ultimul deceniu. Românca este depăşită doar de Serena Williams

Clasamentul neoficial este realizat de Tennis.com şi Tennis Channel şi se bazează pe statisticile şi rezultatele obţinute de jucătoarele din circuitul WTA în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2019.

Simona Halep a încheiat anii 2017 şi 2018 pe locul 1 mondial, după ce se aflase permanent în top 5 WTA, în ultimii 5 ani. Românca a fost cea mai consistentă jucătoare de top după ce a câştigat şase titluri într-un an, în 2013.

Chiar dacă a pierdut primele trei finale de Grand Slam jucate, Halep a persistat până când a simţit gustul victoriei la Roland Garros şi Wimbledon, confirmând că jocul şi tăria ei mentală pot rezista în faţa jucătoarelor de atac şi a momentelor mari, notează tennis.com.

Simona a stat 64 de săptămâni pe locul 1, ceea ce o plasează pe locul 10 all-time la acest capitol.

Are 19 titluri WTA şi 17 finale, două titluri de Slam şi alte trei finale. A câştigat Rolland Garros în 2018 şi Wimbledon 2019.

Românca are cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 dintre jucătoarele în activitate.

Top 10 cele mai bune jucătoare din ultimul deceniu:

10. Maria Sharapova

9. Naomi Osaka

8. Kim Clijsters

7. Na Li

6. Caroline Wozniacki

5. Victoria Azarenka

4. Petra Kvitova

3. Angelique Kerber

2. Simona Halep

1. Serena Williams

 
Similare
RECOMANDĂRI