SPORT

Simona Halep, după finala pierdută la Madrid: Am jucat greşit şi sunt foarte supărată

post-img

Simona Halep a declarat la conferinţa de presă de după finala pierdută la Madrid în faţa olandezei Kiki Bertens, că a jucat complet greşit meciul şi că se gândeşte ce trebuie să schimbe în următoarele confruntări cu sportiva care a învins-o în două finale la rând.

"A jucat un tenis mai bun în seara asta, a meritat cu siguranţă să câştige meciul. În ceea ce priveşte jocul meu, cred că am jucat greşit şi sunt foarte supărată pentru asta. Dar nu am să fac o dramă din asta, doar am să mă gândesc ce să schimb data viitoare când joc cu ea. Azi am jucat exact ce îi convine ei. Dar se întâmplă uneori, şi am să iau ceea ce este pozitiv din săptămâna asta, nu am crezut, la începutul turneului, că voi juca finala, deci am să mă liniştesc, am să analizez, am să fiu mai drăguţă cu mine, pentru că nu merit să fiu dură cu mine însămi. Ea a făcut un meci bun şi a meritat să câştige titlul pentru că a jucat bine toată săptămâna", a declarat Simona Halep despre Kiki Bertens, în conferinţa de presă.

În timpul meciului, a existat un moment tensionat la on court couching între Simona şi antrenorul ei, Daniel Dobre, sportiva arătându-şi nemulţumirea pentru tactica adoptată în joc:

Simona Halep: "Am jucat complet greşit. Toate punctele pe care le-am câştigat, am jucat şi pe dreapta şi pe rever. Am jucat la început numai pe rever şi se vede scorul.”

Daniel Dobre: “Nu e doar asta, Simona.”

Simona Halep: “Eee, nu e doar asta…"

Simona a mai declarat la conferinţa de presă că, în momentul în care a vrut să schime tactica, a fost prea târziu: “Nu am mai putut să-i returnez, a servit foarte bine.”

Sportiva a vorbit şi despre momentul ciudat, din setul doi când a fost lovită de mingea pe care Bertens o dăduse afară: "Nici acum nu îmi pot explica cum de m-a atins acea minge."
 

În ghemul opt din setul doi, la scorul de 15-30, olandeza a trimis o minge mult afară, dar aceasta a nimerit-o pe Simona, aflată în alergare. Scorul a devenit astfel 30-30, în loc de 15-40.

Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA) a ratat al treilea trofeu la Madrid şi locul 1 mondial, după ce a pierdut sâmbătă finala turneului de tenis Premier Mandatory dotat cu premii totale de 7.021.128 dolari, în faţa olandezei Kiki Bertens (27 de ani, locul 7 WTA), în două seturi, scor 4-6 4-6.

(w500) Simona Hal

A fost  a patra finală jucată de Simona la Madrid. A câştigat două, în 2016 şi 2017 şi a mai pierdut una în 2014, în faţa Mariei Şarapova.

Pentru Kiki Bertens a fost a doua finală consecutivă jucată în capitala Spaniei,  după ce anul trecut era învinsă de cehoaica Petra Kvitova. A fost şi a doua finală la rând câştigată de Bertens în faţa Simonei Halep, după cea de la Cincinnati de anul trecut.