SPORT

Simona Halep, despre moartea lui Kobe Bryant: M-a afectat mult vestea. Îmi pare foarte rău

post-img

Simona Halep a fost marcată de vestea care a şocat lumea, decesul lui Kobe Bryant. După meciul de la Australian Open şi calificarea în sferturi, sportiva a vorbit despre cum a primit ştirea.

"M-a afectat mult vestea, a fost primul lucru văzut de dimineaţă la TV. Am fost foarte tristă. Este o mare pierdere pentru sport. Pentru familie, nu pot să mă gândesc. Este teribil să pierzi un membru, când sunt doi este o tragedie. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui. Îmi pare foarte rău", a declarat Halep după meciul cu Elise Mertens.

Sportiva noastră a postat şi pe Twitter un mesaj-omagiu în memoria baschetbalistului american. "Pierderea ta pune totul într-o altă perspectivă. Mulţumesc că ne-ai inspirat  să ne urmăm visurile", a scris Simona Halep.

În vârstă de 41 de ani, Kobe Bryant a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbuşit în oraşul Calabasas din California. Era însoţit de mai mulţi oameni, printre care şi fiica lui, de 13 ani. Toţi cei aflaţi la bord au decedat în urma impactului cu solul.

De 5 ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers. S-a retras din baschet la 13 aprilie 2016.

Bryant a părăsit baschetul după ce a înscris 33.643 de puncte în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar şi de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. A fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câştigat şi de două ori titlul olimpic.

În cea de-a 90-a ediţie a Galei Premiilor OSCAR din 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câştigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Basketball, un film de 5 minute care conţine o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.