Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă de Karolina Pliskova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă de Karolina Pliskova

Simona Halep (28 ani, locul 5 WTA) a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă în trei seturi, 0-6, 6-2, 4-6 de Karolina Pliskova (27 ani, locul 2 WTA), care s-a calificat astfel în semifinale, unde o va întâlni sâmbătă pe Ashley Barty. Cehoaica a câştigat meciul după o oră şi 45 de minute de joc.

Karolina Pliskova a început excelent meciul, în timp ce Simona Halep a greşit mult.  Primul set s-a încheiat cu un neverosimil 6-0 pentru cehoaică, în doar 20 de minute de joc.

La pauză, Simona şi-a chemat antrenorul pentru on court couching, iar sfaturile lui Darren Cahill au avut efect imediat, sportiva noastră începând setul doi cu break, după care a reuşit, în ciuda unei duble greşeli, să-şi facă serviciul şi să conducă, 2-0, pentru prima dată în meci.

Pliskova şi-a făcut serviciul, apoi a reuşit break-ul la zero, restabilind egalitatea. A urmat un nou break reuşit de Simona, pentru 3-2, confirmat de această dată. Românca a reuşit un nou ghem şi s-a desprins la 5-2. Şi-a făcut apoi serviciul, după un ghem extrem de disputat, cu multe egalităţi, şi a câştigat primul set cu 6-2, pentru a trimite meciul în decisiv.

Halep a început bine setul trei, cu break, pe care apoi l-a confirmat cu serviciul şi s-a desprins, la fel ca în setul doi, la 2-0. Cehoaica şi-a făcut serviciul, apoi, la fel ca în setul anterior, a restabilit egalitatea printr-un break la zero.

Următorul ghem a fost unul extrem de disputat, cu lovituri frumoase de ambele părţi, iar Pliskova şi l-a adjudecat după mai multe egalităţi. A urmat un alt on court couching pentru româncă. Fără rezultat de această dată, cehoaica reuşind un nou break la zero şi desprinzându-se la 4-2 în decisiv. Şi-a făcut perfect serviciul în ghemul următor, iar Simona a servit pentru a rămâne în meci.

Românca şi-a făcut serviciul la zero, reuşind apoi break-ul pentru a se apropia la 5-4. Pliskova  a câştigat însă următorul ghem şi a încheiat meciul cu 6-4 în decisiv, calificându-se astfel în semifinale.

Karolina Pliskova a devenit cea de-a patra jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor, după Elina Svitolina, Ashley Barty şi Belinda Bencic, în timp ce Simona Halep nu reuşeşte să depăşească faza grupelor, pentru a cincea oară. Fostul lider mondial a jucat finală împotriva Serenei Williams la prima participare la Turneul Campioanelor, în 2014.

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au întâlnit pentru a 11-a oară în carieră, iar scorul întâlnirilor directe este acum 7-4 pentru jucătoarea noastră.

Similare
RECOMANDĂRI