SPORT

Simona Halep a primit trofeul pentru locul 1 mondial la final de an de la primul lider WTA din istorie, Chris Evert

post-img

Simona Halep a primit, la Singapore, trofeul acordat jucătoarei care încheie anul pe primul loc mondial. WTA a anunţat astăzi că trofeul pentru nr.1 mondial legendei Chris Evert. Trofeul va purta numele oficial "Chris Evert WTA World No.1 Trophy".

De la un lider mondial la altul, scrie WTA despre performanţa Simonei Halep, prima care obţine trofeul care poartă numele lui Chris Evert. Lidera mondială a primit trofeul chiar de la legendara sportivă.

Chris Evert a devenit primul număr 1 WTA din istorie la  3 noiembrie 1975 şi a ocupat poziţia de lider mondial timp de 260 de săptămâni, fiind pe locul 4  în istoria WTA.

La finalul sezonului din 1975, în care a jucat 17 finale şi a câştigat 15 titluri, ea a devenit prima jucătoare care a obţinut distincţia WTA numărul 1 mondial la final de sezon, notează WTA.

Americanca şi-a încheiat cariera  în 1989 cu 157 titluri la simplu, între care  18 titluri de Grand Slam.

Chiar dacă nu participă la Turneul Campioanelor, unde se calificase de pe prima poziţie, Simona Halep are certitudinea că  încheie anul 2018 pe locul 1 mondial. O performanţă cu atât mai mare cu cât este pentru al doilea an consecutiv când Simona încheie în poziţia de lider mondial.

(w620) Chris Ever

Simona Halep a devenit lider mondial în premieră în octombrie 2017, în semifinalele turneului de Beijing. Săptămâna aceasta,  Simona a urcat pe locul 10 în clasamentul all-time al jucătoarelor care au petrecut cele mai multe săptămâni pe locul 1.