SPORT

Simona Halep a fost eliminată prematur de la Roma, însă a avut destul de mult noroc

post-img

Simona Halep a fost eliminată prematur de la Roma, însă a avut destul de mult noroc. Nu doar pentru faptul că Bertens nu a depăşit-o în clasament, ci şi pentru că va avea o jumătate destul de comodă la Roland Garros: fie că va rămâne pe locul doi, fie că va coborî o poziţie, nu va fi pe aceeaşi jumătate de tablou cu Bertens la al doilea Grand Slam al anului.

Organizatorii de Roland Garros împerechează la tragerea la sorţi poziţiile 1 cu 3 şi 2 cu 4. Halep va fi după Roma fie pe 2, fie pe 3, în funcţie de rezultatul finalei Karolina Pliskova - Konta, precizează DigiSport.

Astfel, Simona Halep o va „ocoli” pe jumătatea sa de tablou pe cea mai în formă jucătoare din lume, Kiki Bertens. Aceasta a bătut-o în finala de la Madrid, iar la RG se pot întâlni doar în ultimul act.

Ideal pentru Halep ar fi să coboare pe 3, pentru că astfel ar fi pe jumătatea cu Naomi Osaka. Japoneza este destul de ieşită din formă, iar zgura e departe de a fi suprafaţa ei favorită. De altfel, nu demult nipona recunoştea că nu ştie cum să joace pe suprafaţa roşie, pierzându-şi în dese rânduri reperele.

0 finale are Naomi Osaka pe zgură, luând în considerare inclusiv turneele ITF.

Cum va arăta de luni TOP 5 WTA

Varianta 1. Karolina Pliskova câştigă la Roma

1. Naomi Osaka
2. Karolina Pliskova
3. Simona Halep
4. Kiki Bertens
5. Angelique Kerber

În acest caz, Simona Halep va fi pe aceeaşi jumătate de tablou cu Naomi Osaka, la Roland Garros.

Varianta 2. Karolina Pliskova pierde la Roma

1. Naomi Osaka
2. Simona Halep
3. Kiki Bertens
4. Karolina Pliskova
5. Angelique Kerber

În această situaţie, Simona Halep va fi pe aceeaşi jumătate de tablou cu sportiva din Cehia, Karolina Pliskova, la Roland Garros.

Tragerea la sorţi pentru Roland Garros are loc joi, 23 mai, turneul propriu-zis urmând a debuta pe 26 mai.