SPORT

Simona Halep a fost eliminată din turneul de la Madrid de Karolina Pliskova. Românca rămâne lider mondial

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a fost învinsă în sferturile turneului de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare 6.685.828 euro, de cehoaica Karolina Pliskova (26 de ani, 6 WTA) în două seturi, 6-4, 6-3.

Halep, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale turneului de la Madrid, în 2016 şi 2017, a fost învinsă de Karolina Pliskova într-o oră şi 9 minute. Este primul meci pierdut de Simona la turneul din capitala Spaniei din 2016 încoace, unde a câştigat 15 meciuri consecutiv, ultimul împotriva surorii gemene a Karolinei Pliskova,  Kristýna.

Simona Halep a început meciul cu break, s-a desprins la 2-0, după care şi-a pierdut serviciul şi a fost egalată (2-2). A condus cu 3-2, dar Pliskova a revenit şi  la 3-3 a făcut break-ul,  care a ajutat-o să câştige primul set cu 6-4.

Cu Ion Ţiriac plecat din tribună imediat după primul set şi cu serviciul pierdut cu prima minge de break avută de Pliskova pentru 2-1, Halep nu a fost ajutată nici de a doua rundă de sfaturi oferită de Cahill şi, tot cu numai 4 puncte luate la „retur", a ratat şansa de a deveni prima jucătoare din istorie care câştigă 3 titluri consecutive la Madrid.

„Era greu, să fim sinceri, să câştig de trei ori aici. Presiunea este, e normal să fie, dar îmi place să fiu pe Central, îmi place să fiu la clubul acesta, deci nu se schimbă nimic. Este turneul meu de suflet", a declarat sportiva după meci.

În acest meci, Simona Halep a comis 3 duble greşeli şi a avut doar procentaj de 28% pe serviciul al doilea (64% la primul), în timp ce Pliskova a reuşit 2 aşi, a făcut o dublă greşeală şi a avut un serviciu foarte bun (procentaj de 80% la primul, 69% la al doilea). Românca a reuşit 11 lovituri câştigătoare şi a comis 26 de erori neforţate, în timp ce Pliskova a reuşit 20 de lovituri direct câştigătoare şi a făcut mai puţine erori neprovocate: 16.

Este primul meci din circuitul profesionist pe care Karolina Pliskova îl câştigă în faţa  Simonei Halep, care are  are acum 6-2 în meciurile directe. Cehoiaca o mai învinsese doar în Fed Cup, în 2016, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

În semifinale, Karolina Pliskova o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Daria Kasatkina şi Petra Kvitova. În cealaltă semifinale, Caroline Garcia o va înfrunta pe câştigătoarea din Maria Sharapova-Kiki Bertens.

Halep îşi păstreză poziţia de lider mondial, după ce  numărul 2 mondial, daneza Caroline Wozniacki, singura care o putea detrona, a fost învinsă în optimi de Kiki Bertens, 6-2, 6-2.

Pentru parcursul la acest turneu, jucătoarea noastră  primeşte un cec de 149.390 euro şi 215 puncte WTA.

Săptămâna viitoare, Simona participă  la turneul de la Roma, unde anul trecut a jucat finala. A fost învinsă de Elina Svitolina, după ce a suferit o accidentare la picior în timpul meciului.