SPORT

Simona Halep a depăşit-o pe Maria Şarapova în topul săptămânilor petrecute pe locul 1 în lume

post-img

Realizare uriaşă a Simonei Halep, sportiva care a început a 22-a săptămână ca lider al tenisului feminin! Românca a urcat pe locul 14 într-un clasament all time, întrecând-o pe marea rivală Maria Şarapova.

Potrivit Mediafax, numărul total de săptămâni petrecute de Halep pe locul 1 WTA a ajuns la 22, iar momentul poate fi catalogat drept istoric pentru tenisul românesc! Şarapova, cvintuplă campioană de Mare Şlem, a ocupat prima poziţie timp de 21 de săptămâni, astfel că Simona o devansează pe rusoaică începând de luni. Având în vedere că Maria se află în prezent pe locul 41 WTA, este greu de crezut că ea îi mai poate lua faţa româncei vreodată.

În acelaşi timp, Simona Halep a întrecut-o şi pe Tracy Austin (SUA), o altă legendă a tenisului mondial care are în palmares 21 de săptămâni de domnie. Halep mai devansează şi alte nume importante în topul săptămânilor petrecute în fotoliul de lider mondial, cum ar fi Kim Clijsters (Belgia, 20), Jelena Jankovic (Serbia, 18) sau Jennifer Capriati (SUA, 17).

Pentru Simona, următoarea provocare este să o depăşească pe Dinara Safina, jucătoarea din Rusia conducând ierarhia mondială timp de 26 de săptămâni. Steffi Graf, care a fost regina WTA timp de 377 de săptămâni, domină acest top. Este foarte posibil ca Halep să urce tot mai sus în ierarhia respectivă, întrucât a devenit lider incontestabil în circuit, la o distanţă de 1.350 de puncte faţă de Caroline Wozniacki (Danemarca).