SPORT

Simona Halep a anunţat că îşi doreşte să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

post-img

Simona Halep a anunţat, marţi, că îşi doreşte să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a privit doar de la televizor ediţia de la Rio.

„Îmi exprim public dorinţa de a fi portdrapel în 2020, ar fi o mare bucurie. Cu siguranţă o să joc şi la dublu. Vreau o medalie şi sper să îmi pun toată energia să se întâmple”, a declarat Simona Halep la evenimentul organizat la Casa Olimpică în care a fost anunţat lotul olimpic de tenis al României, anunţă Fanatik.

„O să fiu aproape de perfecţiune dacă o să iau o medalie olimpică. Îmi doresc să joc bine şi la Fed Cup. Este o onoare să fac parte din lotul olimpic, este cea mai mare realizare pentru toţi sportivii, îţi reprezinţi ţara, este o emoţie diferită şi sper să am parte de ea în 2020”, a accentuat constănţeanca, potrivit sursei citate.

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a ales să nu participe la Jocurile Olimpice de la Rio, de teama virusului Zika. În 2016, port-drapelul României a fost gimnasta Cătălina Ponor.

„Momentul meu unic a fost la Roland Garros, când s-a cântat imnul. A fost cel mai frumos moment din viaţa mea, este cel mai plăcut moment să ţi se cânte imnul pe teren”, a mai spus Halep.

Patru jucători de tenis au purtat drapelul ţărilor lor la Jocurile Olimpice de la Rio: Caroline Wozniacki (Danemarca), Rafael Nadal (Spania), Andy Murray (Marea Britanie) şi Gilles Muller (Luxemburg). Alte momente memorabile pentru sportul alb: Maria Şarapova a fost port-drapelul Rusiei în 2012, Roger Federer şi Stan Wawrinka au condus delegaţia Elveţiei în 2008 şi, respectiv, 2012, transmite prosport.ro.