SPORT

Simona Halep a adus trofeul de la Wimbledon pe Arena Naţională din Bucureşti: „Să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării!”

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, şi-a prezentat trofeul în faţa a 30 de mii de fani, pe Arena Naţională din Bucureşti. Oamenii au venit nu doar din Bucureşti, ci şi din alte oraşe din România să fie alături de prima tenismenă din România care a câştigat un titlu pe iarbă englezească.

Simona Halep: „Să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării, în primul rând! Este o seară foarte specială pentru mine. Ştiu că şi anul trecut a fost, dar acum pacă este mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit! Să ne bucurăm şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile!”.

În aplauzele miilor de fani de pe Arena Naţională, Simona Halep le-a mulţumit celor care au venit să o vadă şi celor care au susţinut-o să-şi împlinească visul: familia, antrenorii, tenismenii Virginia Ruzici, Ilie Năstase, Ion Ţiriac.

Mai mulţi sportivi, care nu au putut fi alături de Simona pe Arena Naţională - Ana Maria Brânză, Nicu Vlad, Camelia Potec, Laura Badea şi Nadia Comăneci - i-au transmis mesaje video:

Simona Halep a devenit regina tenisului la Wimbledon, pe 13 iulie. A făcut magie pe iarba londoneză şi a scris istorie, într-un meci în care a spulberat-o pe Serena Williams cu 6-2, 6-2, în 55 de minute de joc. A obţinut astfel al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după cel de la Roland Garros.

Victoria din finala de la Wimbledon a fost una de record mondial, arată statisticile oficiale. Simona Halep a reuşit 13 lovituri câştigătoare şi a stabilit un record, cu doar trei greşeli neforţate în cele 55 de minute ale partidei contra Serenei Williams.

Astăzi, Simona Halep şi-a prezentat românilor trofeul, în cadrul unei ceremonii, pe Arena Naţională din Bucureşti, organizată de Primăria Capitalei României, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis.