SPORT

Sheriff Tiraspol se aproprie de un nou titlu de campioană

post-img

Sheriff a învins-o pentru a 4-a oară pe Zimbru în acest sezon. După trei victorii categorice, de această dată echipa tiraspoleană s-a impus mai greu cu 2-1, în cadrul etapei a 23-a din Divizia Naţională.

Mijlocaşul Yuri Kendysh a deschis scorul în minutul 26, dar Dan Pîslă a egalat în minutul 67. Sheriff a avut un singur şut pe poartă în repriza secundă, el fiind fructificat de acelaşi Kendysh. Fostul jucător al naţionalei Belarusiei a ajuns la 12 goluri marcate în acest sezon şi este golgheterul autoritar al campionatului. ”Sheriff nu a meritat astăzi victoria. Zimbru a jucat mai bine”, a declarat la conferinţa de presă antrenorul echipei Sheriff, Zoran Zekic.

Sheriff s-a distanţat la 12 puncte de Sfîntul Gheorghe cu 5 etape înainte de finalul campionatului. Sfîntul Gheorghe nu a reuşit să o învingă pe teren propriu pe Speranţa, scor 0-0.

La Orhei, Milsami şi-a întrerupt seria din 6 meciuri fără victorie: 3-0 cu Codru Lozova. Golurile au fost marcate de Rusnac, Nazar şi Bolohan. Milsami s-a apropiat la 7 puncte de Petrocub, pe care o va întâlni runda următoare la Hînceşti. Petrocub a cedat pe terenul lui Dinamo-Auto, cu 0-2. Valeriu Macriţchii a deschis scorul deja în minutul 2, iar Igor Bugaiov a dublat avantajul gazdelor în minutul 26.