SPORT

Sheriff Tiraspol face istorie în Liga Campionilor

Victorie istorică pentru Sheriff Tiraspol. Campioana Republicii Moldova la fotbal a învins-o pe Real Madrid, scor 2-1, în a doua etapă a grupelor Ligii Campionilor. Prestaţia lăudabilă a galben-negrilor a stârnit interes în toată lumea. Presa internaţională scrie că rezultalul acestui meci este una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor.

Campioana Republicii Moldova a început în forţă şi a condus-o până la pauză cu 1-0, pe multipla campioană a Europei, Real Madrid. Primul gol a fost marcat în minutul 25, cu capul, de uzbecul Jasurbek Yakhshiboev. Galacticii au egalat prin penalty, în minutul 65, prin execuţia lui Karim Benzema.

Golul victoriei pentru Sheriff Tiraspol a fost marcat în minutul 89, prin Sebastien Thill, printr-un şut spectaculos din afara careului iar mingea s-a sus direct în vinclu porţii. După primele două etape, campioana Republicii Moldova este lider în grupa D, cu 6 puncte, la trei puncte distanţă de madrileni.

Este prima echipă din campionatul Republicii Moldova care se califică în grupele celei mai importante competiţii europene. Victoria galben-negrilor a stârnit un val de reacţii în toată lumea. Presa internaţională a lăudat performanţa echipei Sheriif Tiraspol şi a titrat cu litere de-o şchiopă -: ,,Este un nou şerif în Madrid şi provine din Tiraspol", scrie Sports Ilustrated.

Iar unii jurnalişti au scris şi despre cel care stă în spatele clubul. Este vorba de milionarul Victor Guşan, un apropiat al Kremlinului care deţine şi holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activităţi economice din regiunea transnistreană.