SPORT

Sheriff Tiraspol victorioasă în primul meci din turul doi preliminar al Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol a învins-o cu 1 la 0 pe campioana Armeniei Alashkert Erevan, în primul meci din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Unicul gol al partidei a fost marcat cu puţin timp înaintea fluierului de final al arbitrului.

Brazilianul Henrique Luvannor a fost din nou eroul tiraspolenilor, după ce acum două săptămâni a reuşit o dublă în cupele europene. În meciul dispustat în Armenia, el a înscris pe final de partidă, cu o execuţie superbă din afara careului. Sheriff putea deschide scorul şi mai devreme, dar lovitura de cap a atacantului Momo Yansane a fost parată de portarul echipei adverse.

De partea cealaltă, gazdele nu au avut în acest meci nici un şut pe spaţiul porţii. Meciul retur dintre Sheriff şi Alashkert este programat pe 28 iulie la Tiraspol. În cazul în care va reuşi calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Sheriff o va întâlni pe învingătoarea dublei manşe dintre Kairat Alma Atî şi Ţrvena Zvezda Belgrad. În acelaşi timp, campioana Republicii Moldova şi-ar putea asigura cel puţin participarea în grupele UEFA Conference League.

Sheriff nu a mai jucat în faza grupelor unei competiţii europene din sezonul 2017-2018.